Handbok “Wow – Jag kan bidra”

 
Handbok “Wow – Jag kan bidra”

En bok med tänkvärda tankar och idéer om att använda och återvinna textil för framtiden!

Beställ boken här

Pris 1 bok 149 kr + porto 36 kr

Pris 5 böcker 106 kr st = 530 kr +porto 72 kr

Önskar du beställa fler? Kontakta oss för pris.

AD_wow-omslag-webb

“Wow – Jag kan bidra”, en guide för hållbar textilkonsumtion.

Följ AD ecotextile AB

“Wow – Jag kan bidra”, en guide för hållbar textilkonsumtion. Boken har kommit baserat på mer än 20 års arbete i textilbranschen.

Alla kan bidra till att vår textila konsumtion får en utveckling som är bra för miljön och vår framtid.
Jag tror att om vi alla hjälps åt kan vi vända den ohållbara textilkonsumtionen till en medveten ekoetisk konsumtion.

Jag hoppas att den kommer att läsas av många och att ”Wow – Jag kan bidra” blir vårt gemensamma motto! År 2020 vill jag skriva om våra insatser som handlar om hur vi tillsammans bidrog till en förändring!

Boken finns att köpa hos:

Butik Monika, Stabbetorget 6, Göteborg
Falkenbergs bokhandel, Nygatan 35, Falkenberg
Falkenbergs museum, Skepparesträtet 2
Fin Feminin, Herrgårdsgatan 13 Karlstad
Jane Wikström Design, Per Helsas Gård, Besökaregränd 1, Ystad
Jordnäras, butiker i Stockholm, Visby och Lau
Ann-Marie Bakken, Lynga 120
Röda Korsets Secondhandbutik, Hornsgatan 56, 11861 Stockholm
Slöjdmagasinet
Sköna Plagg Varberg
Textilmuseet Borås 

Östergötlands Ullspinneri

Öströö fårfarm Tvååker

En del bibliotek har boken till utlåning, fråga därför efter boken på ditt bibliotek

Skolor och företag kan köpa boken direkt av Textilhuset Swelogent

Vill du beställa boken? Skicka ett mail till info@adecotextile.se med uppgifter om namn, mailadress, postadress och tfn, så återkommer vi. 
Pris 149 kr + porto 26 kr, totalt 175 kr.

Vill du bli återförsäljare av boken kontakta oss på info@adecotextile.se

Kommentarer om boken (senaste kommentar kommer först)

 

 • Annalisa Melosso
  Har precis läst din bok och slås av ”hur gammal är jag egentligen” Har både sytt om och återanvänt när jag var yngre och hade två kjolar och ung lika många långbyxor, det har onekligen förändrats till otal av det mesta, som understundom går till second hand!
  Har hört vuxna som inte kan sy i en knapp? Eller laga ett litet hål?är det därifrån vi ska börja?
  Din bok är så aktuell nu och borde diskuteras i skolorna, vi kan bidra!
  Greta Thunberg lyckades få skolor i 258 spanska städer att demonstrera i fredags, för att inte tala om worldwide👌
  Så vad kan väl passa bättre än att alla på sin nivå kan inse att de kan göra skillnad!
  Hoppas boken kommer att spridas…..
 • Kertin Johansson Januari 2019
  En bok med tänkvärda tankar och idéer om att använda och återvinna textil för framtiden
 • Pernilla Toll
  Jag uppskattade din bok som jag läste förra året, jag tycker att den är oerhört tydlig, koncis och lättillgänglig samt attraktiv för sin målgrupp (flera).
 • Anna Maria Olofsgård
  Nämen🤔Vad är nu det här? Boken är visserligen från 2013. Men få saker ligger så mycket i tiden som detta ämne. 2018 kommer bli året när omställning är det vi alla pratar om. När grannar, kollegor, ungdomar, entreprenörer, företagare, pappor och mammor går omkring och funderar över hur just hen kan bidra. Bibliotekarierna på Skurups bibliotek: Ska ni då gallra ut denna högaktuella bok?
 • Göran Anderson, Utbildningskonsult Textila Material
  Detta är en utmärkt bok som belyser en stor del av den problematik man bör iakttaga vid ett sunt miljötänk. Boken bör ingå i vår grundläggande utbildning av kommande generation.
 • Annika Stigmark, Studiefrämjandet riksförbundet
  Utvecklingsledare Natur, Djur och Miljö
  Vilken lättillgänglig bok! Jag gillar hur den skapar lust till diskussion och reflektion – vilka livsstilsval gör jag egentligen? Det blir plötsligt så tydligt hur påverkan går genom hela produktionskedjan, ända fram till mig som konsument. Och trots en eländig industri så lyckas den här boken hålla mitt humör uppe, det finns ju så mycket jag kan göra och lära mig! Titeln är verkligen mitt i prick. Den här ska jag rekommendera till alla som jobbar med omställning och hållbar utveckling hos oss på Studiefrämjandet.
 • Malin Bengtsson
  Designhuset Ritare AB

  Jag rekommenderar varmt Annikas bok. Vi måste börja ta hand om vår jord och denna bok ger verkligen både inspiration och handfasta råd. Annika har så rätt i att man måste börja med sig själv och att även med små steg tar man sig framåt. Jag skulle vilja se den som en del i undervisningen på våra skolor och jag väntar med spänning på nästa bok.

 • Utdrag ur recension från BTJ-häfte nr 6. Lektör Christina Ullman. En handbok för en hållbar utveckling i textilbranschen. Många människor kopplar inte produktion av textilier till miljöfrågor trots att textilindustrin står för stora miljökatastrofer med exempelvis avsevärda orenade utsläpp av kemikalier och färgämnen i naturen.  Boken passar  alla som är intresserade av miljöfrågor.
 • Karen McCarthy designer och klädskapare USA. Jag har läst boken och Boy you are right!!! Love it, love it hoppas boken kommer ut på engelska.
 • Jan-Olof Andersson f.d Hållbarhetsstrateg Falkenbergs kommun. Tycker att det känns så härligt att du har tagit ytterligare ett steg i ditt engagemang och att du vågar skriva och ge ut en bok alldeles i egen regi och med eget ansvar.  STRONGT!
  Du har i 25 år kämpat för att få omvärlden att upptäcka vilken betydelse textilhanteringen runt om i världen har för en hållbar utveckling. Du har pekat på att hållbar textilbearbetning i alla led från ursprung till slutprodukt kan vara det som får vår tärande och förstörande lineära konsumtionsvåg att bli kretsloppsanpassad. Du visar på vilken stor miljöpåverkan bomullsodlingarna, textilindustrin, transporterna och vår egen konsumtion och hantering av våra textilier (tvätt, oanvändning, lågåprisjakt m m. ) har och uppmanar ALLA att ta sitt ansvar beroende på position i samhället, företaget, föreningen eller hushållet. BRA! Nu gäller det att få spridning på ditt budskap och påverka så att det ger effekt.
  Du ger också tips till de händiga, de medvetna, de ekonomiska och till dom som vill döva sitt samvete. Också BRA!

 • Ann-ChristinBengtsson Miljöutvecklare ,Regionkontoret Halland Nu har jag läst boken och jag uppskattar den mycket! Du är en bra författare. Fortsätt. En femstjärnig produkt var mycket humoristiskt.
 • Henriette Ousbäck Textilkonstnär/FiberartistJag har läst boken från pärm till pärm, den var inspirerande!
 • Per Holmgren Meteorolog.
  Fick en intressant och viktig bok av Annika Dahlström ”Wow – Jag kan bidra”. Om miljöfrågor kopplade till textilier, och då inte minst våra kläder. Allt fler medvetna val när det gäller maten. Hoppas samma process även sker när det gäller kläder…
Bra blandning av fakta och inspiration!”